Friday, June 29, 2018

The Sunbeams - The Story
Ole Kristian Fredriksen — guitar
Bjorn Vidar Smedsrud
Egil Werner Finbraten
Ola Normann Molstad
Jan Erik Brustad — drums

Instrumental popgruppe fra Eidsvoll dannet i 1962 av Bjørn Vidar Smedsrud (rytmegitar), Ola Normann Molstad (bass) og Ole Kristian Fredriksen (sologitar), alle med bakgrunn fra shadowsbandet The Commancheroes. De to øvrige medlemmene, Egil Werner Finbråten (saksofon) og Jan Erik Brustad (trommer), kom fra dansebandet The All Round Boys. 

Rutinerte musikere som de var, ble de raskt populære, og i 1963 vant de en platekontrakt hos selskapet Manu Records i en talentkonkurranse på Rondo i Oslo. Første innspilling var en instrumentalversjon av «I’ve Got A Lovely Bunch Of Cocoanuts» («Kokosnøtta»). Låten slo raskt igjennom i Sverige og plasserte seg høyt oppe på hitlistene (2. plass Tio i Topp). Noen måneder senere toppet den hitlisten i Danmark (1. plass Ti-vi ka-li). Populariteten førte til at gruppen også fremsto i det første norske popshowet på NRK TV, Pop Corn, ledet av Vidar Lønn-Arnesen. Singelen ble distribuert i flere europeiske land og er i dag et ettertraktet samlerobjekt.

I oktober 1963 gjorde The Sunbeams opptak for det populære svenske TV-programmet Drop In i Narren Teatern i Gröna Lund i Stockholm. Samme ettermiddag og på samme sted gjorde The Beatles sine berømte TV-opptak, og delte garderobe med The Sunbeams. Ringo Starr forærte Brustad et par av sine trommestikker.

The Sunbeams spilte mye i Sverige og var kjent for sin ville saksofon og berømte hyl. De medvirket også i en stor popgalla i Tivoliets konsertsal, København, 19. januar 1964.

Høsten 1964 ble tre av medlemmene innkalt til militærtjeneste og bandets historie var over. De rakk å spille inn 14 låter, utgitt som singler eller på EP. De delte også en singel med The Snapshots, og akkompagnerte Barry Geddes på en singel. Det ble solgt til sammen rundt 200 000 eksemplarer av deres samlede produksjon. Låtene er samlet og utgitt både på LP (1984) og på CD (1994). De var også 12 uker på listetoppen i Danmark.

I oktober 2014 fikk The Sunbeams sin selvsagte plass i Rockheims Hedersvegg, i museets sjette etasje. Et drøyt år senere, den 30.11. 2015, døde Egil Werner Finbråten etter en lang tids sykdom.

https://www.rockipedia.no/artister/the_sunbeams-4519/#
No comments:

Post a comment

RULE : ANONYMOUS REQUESTS WITHOUT ANSWER ! Please,treat with understanding ...
All comments are moderated to avoid spam Other comments and requests must be fast published !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...