Monday, October 01, 2018

Charles Aznavour - Collected 3 CD


R.I.P. ...


Charles Aznavour overleden: de Franse Frank Sinatra werd 94 jaar
De Franse zanger Charles Aznavour is op 94-jarige leeftijd overleden. De Fransman met Armeense ouders werd tijdens zijn lange carrière de ‘Franse Frank Sinatra’ genoemd. Hij overleed in de nacht van zondag op maandag in zijn woning in het zuiden van Frankrijk.  
Charles Aznavour werd in 1924 geboren in Parijs, als zoon van Armeense immigranten die er gevlucht waren voor de genocide. Hij wilde acteur worden en leek eerst carrière te gaan maken in de theaterwereld, maar de jongeman met de geweldige stem zou dankzij Edith Piaf doorbreken in de wereld van het Franse chanson. Zij nam de nog piepjonge Aznavour mee op tournee, waarna hij uitgroeide tot een rasartiest.

Meer dan duizend liedjes en musicals, zowel in het Frans als het Engels, schreef hij tijdens zijn meer dan 70 jaar durende carrière. Het overgrote deel ervan ging over de liefde. Dat melancholische en romantische in de Fransman, samen met zijn theatrale manier van optreden, leverde hem de bijnaam ‘de Franse Frank Sinatra’ op. De man trouwde drie keer en liet zes kinderen na.

LEES OOK. Het laatste gesprek dat onze reporter had met Charles Aznavour: “Als een clochard aan tafel komen, is dodelijk voor het huwelijk”

Een thema dat in zijn muziek ook vaak terugkwam, was migratie. Hij zong onder meer over randgroepen en zijn thuisland Armenië. In 1993 benoemde de Armeense president hem tot speciaal gezant voor humanitaire daden. In 1995 stelde Unesco hem aan als speciaal gezant voor Armenië. Sinds 2009 was hij Armeense ambassadeur in Zwitserland.

Walk of Fame

De wereldwijd gevierde Franse kunstenaar kreeg tijdens zijn carrière lof van de grootsten der aarde, zoals Bob Dylan, Céline Dion en Elton John. CNN riep hem in 1998 uit tot ‘Grootste kunstenaar van de eeuw’, in augustus van vorig jaar kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame omdat hij ook in meer dan tachtig films meegespeeld heeft en ook daar grote indruk gemaakt heeft.


------------------------------------------

Legendary French singer Charles Aznavour dies at age 94

Dubbed France's Frank Sinatra, Aznavour is known as one of the greatest singer-songwriters of the 20th century.

3 comments:

 1. Excelente postagem. Aznavour merece ser lembrado eternamente. Além das belas canções que escolhia com muito bom gosto, sua voz era agradável e ele dava um tom bastante próprio para suas interpretações. Assim perdemos mais um gênio da música.

  ReplyDelete
 2. Great "chanteur" and a great composser (Retiens la nuit of Johnny Holliday- La plus belle pour aller dançer of Silvie Vartan).
  Descanse en paz

  ReplyDelete
 3. Great voice !! Thanks a lot.

  ReplyDelete

RULE : ANONYMOUS REQUESTS WITHOUT ANSWER ! Please,treat with understanding ...
All comments are moderated to avoid spam Other comments and requests must be fast published !